Beeldmerk officedog.ai

Opdrachtgever: officedog.ai
Contactpersoon: Sebastian Piest
Onderwerp: Het ontwerpen van een beeldmerk voor de Twentse startup officedog.ai. Een bedrijf dat logistieke oplossingen biedt voor het MKB.

Het is puur toeval dat ik twee opdrachten vlak na elkaar heb met een hond in de hoofdrol. Maar dat maakt dat ik mooi kan laten zien dat geen enkel proces hetzelfde is. Een logo is niet alleen een figuratief beeld, het moet een boodschap uitstralen. Ik noem een logo liever beeldmerk, omdat ik het liefst een beeld maak wat ook zonder tekst herkenbaar is.

Ik neem je even kort mee in de reis naar het eindresultaat. Ook hier begin ik met het maken van concepten. Ik maak veel concepten. De meeste zien het daglicht niet. Alleen de concepten waar ik zelf toekomst in zie worden gekozen, zo voorkom je dat aan iets werkt waar je zelf niet achter staat.

Eerste concepten van officedog beeldmerk
De selectie van concepten die ik heb gemaakt. Allemaal netjes uitgewerkt, maar zeker niet af.

Het idee is dat je officedog.ai op meerdere manieren kan inzetten, tricks kan leren. Verder moet het beeldmerk vertrouwen uitstralen, vriendelijk zijn en uitnodigen tot oplossingen. Met de concepten heb ik de tijd genomen om een aantal verschillende ontwerpen te presenteren. De middelste boven sprong er hier uit. Dit ontwerp is gebaseerd op de no-nonsense Boerenfox. Loyaal, actief en een tikkeltje eigenwijs. Een hele Nederlandse hond die past bij Twente, de thuisbasis van deze officedog. Op basis van de feedback ben ik aan de slag gegaan met variaties op dit concept. Heel veel variaties… 🙂

25 concept varianten van het beeldmerk
Dat zijn er nogal wat! Degene met de groene stip mochten van mij door naar de volgende ronde.

De hond met zijn poot in combinatie met het hexagon werkte het beste. Zoals je ziet is de hond ook gespiegeld in tegenstelling tot het eerdere concept. Naar rechts kijken betekent namelijk vooruit kijken, in (Europese 😉 strips loop je van links naar rechts als je ergens naar toe gaat.

We zijn er nog niet, er zijn nog wat kleine aanpassingen nodig om het beeldmerk mooi in balans te brengen.

Een geanimeerd logo om verschillen te laten zien
Zoek de verschillen. Een stuk makkelijker als je ze even achter elkaar zet.

Hij zit er tussen! Nu gaan we voor kleur. Ik sla hier even wat stapjes over van de kleurronde en ga meteen door naar het eindresultaat. Ik leverde bij dit beeldmerk ook de hexagons als losse assets. Deze kunnen dan gebruikt worden in presentaties of andere ontwerpen.

Beeldmerk in kleur met de hexagon assets
Zee groen en turquoise.

Ik heb samen met UI ontwerper Niké Schuurmans naar de typografie gekeken. We wilden iets wat ook voor de UI zou werken die zij voor officedog.ai vorm geeft. Het eindresultaat is een strak maar vriendelijk beeldmerk wat op verschillende manieren kan worden ingezet.

officedog met typografie eronder
officedog met typografie ernaast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *